Spagetthi & Köttfärssås
Jag har alltid haft lite hatkärlek för måndagar. Veckans första dag och fem dagar till helg. Nu för tiden ser jag istället måndagen som en nystart! Positivt tänkande tror jag gör mycket hur dagen kommer spegla sig.
Jag har varit så jädrans trött hela dagen och mitt tappra försök till att plugga gick sådär. Åkte hem till farmor för att komma bort lite från hemmet (annars börjar jag städa eller gör något annat helt oviktigt) i ett hopp om att få just lite extra energi men det gick väll sådär. Anyhow, idag vill jag dela med mig av denna supergoda köttfärssås. Jag gör aldrig köttfärssås efter något recept utan höftar alltid och har i det jag tycker och tror kommer smaka bra.
Det här behöver du till 4 personer:
* 500 gram nötfärs ( gärna ekologisk eller närproducerad)
* 1 vitlök
* 1 frp krossad tomat ( vitlök)
* 1 vitlök
* 1 frp krossad tomat ( vitlök)
*1 morot
* 2 msk grädde
* Kryddor: havsalt, svartpeppar & oregano
Gör såhär:
Hacka vitlöken. Skala och riv moroten. Hetta upp lite olja i en panna och stek vitlöken och moroten tills de är mjuka ( ca 3 min). häll ner i en skål och ställ vid sidan. I med ny olja och stek färsen, ha i kryddorna efter smak. När färsen är genomstekt så ha i hela förpackningen med krossad tomat och grädden. Rör om. Efter ca 5 min så ha i morot/vitlöken. Låt koka i ca 10 minuter. Servera med t ex pasta och riven parmesan.

Perfekt matlådemat!