Hamburgare och sötpotatis!
Denna maträtt åt vi väldigt ofta under sommaren; dels för att den är kalorisnål men också för att den är så jäkla god! Receptet är för 2 personer =)

( inte världens finaste bild, men ack så god denna lilla raring är! )
Du behöver :
2 glutenfria hamburgebröd ( finns i frysavdelningen, säljs i 4-pack)
250 gram kycklingfärs
1 ägg
Havssalt, vitpeppar och (curry, valfritt)
1 pressad vitlök
1 pressad vitlök
200 gr sötpotatis
Gör såhär:
Skala potatisen och skär den i stavar, grilla den i olivolja i ugnen på 200 grader, ca 15 min. Under tiden gör du iordning burgaren.Mixa kyckligfärs, vitlök, kryddor och ägget till en lagom fast smet. Forma sen 2 hamburgare. Värm brödet i ugnen. Stek burgarna i kokosolja / olivolja tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidor.
Garnera din burgare som du vill, t ex med salladsblad, gurka, tomat,lök etc.
Kalorisnål: Undvik dressing och var försiktig med ketschup och senap.
Garnera din burgare som du vill, t ex med salladsblad, gurka, tomat,lök etc.
Kalorisnål: Undvik dressing och var försiktig med ketschup och senap.
Varför har du ägg i? Jag kör utan ägg 😊 /@foreverfitlina